Skal møbler købes i butik eller online?

De seneste år har internethandlen vundet stærkt frem i forhold til handel i almindelige butikker. Det er nemt og bekvemt at handle på natten, men man giver også afkald på nogle gode tinge, hvis man bestiller på webshops. Især når det kommer til større investeringer som møbler kan være, hvis du eksempelvis skal have en ny seng, så kan det være værd at overveje, hvor det er bedst at handle.

I denne artikel ser vi nærmere på fordele og ulemper ved handel på webshops og i fysiske forretninger, når det kommer til møbler. De væsentlige parametre er pris, service, oplysning og sikkerhed.

Fordele og ulemper ved handel i butik

Der er én kæmpe fordel ved at tage i en fysisk butik, når du skal købe nye møbler. Du får en personlig betjening af en faglært sælger, der kan hjælpe med at afklare forskelle mellem forskellige møbler, og også hjælpe dig med at finde frem til, hvad der vil passe bedst i din personlige indretning. Det kan være en stor hjælp. Du får med det samme svar på dine spørgsmål og svarene er kvalificerede.

En anden fordel ved at handle i en fysisk forretning er sikkerheden. Der har for nyligt været meget fokus på falske webshops og svindel med handel på internettet. Denne risiko løber du ikke på samme måde i en fysisk forretning. Her risikerer du ikke at betale for en vare, som aldrig bliver leveret.

En ulempe ved at handle i fysiske butikker er, at du er begrænset til butikkens udvalg. Skal du se et større udvalg, så bliver du nødt til at køre efter det. På internettet er andre forhandlere kun et klik væk. Den nærmeste rigtige møbelhandler kan derimod være ret langt væk.

I forhold til pris er du også ret begrænset. Hvis du vil spare penge, så skal du enten finde noget der tilfældigvis er på tilbud nu, eller også skal du forhandle prisen ned på de møbler der er i butikken.

Fordele og ulemper ved at købe møbler online

Den helt åbenlyse fordel ved at købe møbler på nettet er, at du kan sammenligne priser hos mange forskellige forhandlere på meget kort tid. Næste webshops er kun et klik væk. Derfor kan du typisk finde bedre priser ved at handle online. Til gengæld får du ikke den personlige vejledninger, og du giver også afkald på muligheden for at prøve møblerne før køb.

Udover prisen giver internettet dig også mulighed for at se et nærmest uendeligt stort udvalg af lige det møbel du er på udkig efter. Det kan være en stor fordel omend også til tider overvældende.

Når du handler på nettet skal du dog være opmærksom på sikkerhed. Tjek gerne en webshops anmeldelser på en side som Trustpilot eller se om shoppen er E-mærket. Hvis du lige gør lidt hjemmearbejde og bruger din sunde fornuft, så burde der ikke være nogen videre risiko ved at bestille online.

Hvor er det bedst at købe møbler

Vi har vist nogle af de vigtigste fordele og ulemper ovenfor ved både køb på internettet og i fysisk butik. Der er ingen der kan svare klart på hvad der er bedst. Det handler om, hvad der er bedst til dine behov. Hvis den personlige betjening og vejledningen er vigtig for dig, så burde du hælde til at handle i en rigtig møbelbutik.

Hvis omvendt prisen er vigtigere end denne personline betjening og vejledning, så skal du nok hælde til at undersøge markedet på nettet. Det vigtigste er hvilke kvaliteter du lægger vægt på eller har behove for, når du skal vælge møbler. Husk at det ofte kan være en større investering, så både effekten af eventuelle besparelser og mulige risko for at bestille noget forkert er ret stor.